søndag 14. mars 2010

Nye grytekluter og Flygende Rosa elefanter i badedrakt.

Har heklet meg noen nye grytekluter i lyse duse farger. Er vel kanskje ikke så praktisk med så lyse farger på grytekluter, men det er sånne farger som jeg liker, og da ble de sånn..
Kyllingene holder på å komme frem her i huset nå, det er jo snart Påske :O)
Forrige søndag på tur fra Oppdal var vi innom Melhus og hentet Marcus gutten, fori det var planleggingsdag på barnehagen på mandag og jeg (mormor) hadde fri den dagen så da var Marcus på besøk . Vi koste oss masse. Her sitter Marcus i fanget på Tante Helene og spiller ellpiano. Noe som Marcus synes er veldi morsomt.

Har  lyst til å dele et kåseri som Helene min yngste datter skrev på skolen denne uka.. Hadde noe de kaller skrivedag.. Det er vel kanskje flere som kan kjenne seg igjen her.. (Jeg fikk lov av Helene å legge det inn i bloggen)..

Flygende elefanter i rosa badedrakt

Ja, hvem i alle dager har gitt meg denne idiotiske oppgaven her? Hva er poenget liksom! Tre timer! Bare tre timer! Hvordan i alle dager skal jeg få skrevet en tekste på ti tusenvis av ord på så kort tid når jeg ikke kjenner et vindkast av en eneste gnist av en ide?! Nei, dette blir får dumt.


Flygende elefanter i rosa badedrakt. Hvorfor ikke skrive om det, eller kanskje om hvor gøy twintip er. Eller kanskje begge deler. Elefanter i badedrakt som kjører på twintip. Kan jo ta en god, gammel dags guttehistorie fra syvende klasse om blod og gørr som spruter. Gudene vet hva som foregår i hodene på gutter i syvende klasse! Hadde vært så godt å kunne få gått i syvende klasse igjen. Det er hele seks andre trinn som ser opp til akkurat meg og.. Eller kanskje ikke. Kanskje ikke så gøy hvis jeg skraper fram gamle minner fra hjernebarken allikevel. Alle de små snørrungene i første klasse som skal klemme på alle de ser og dynke alt de store kidsa eier og har med deres supergiftige grønn-gule snørr! De sprer alle basseluskene sine verden over og skriker ”verdensherredømme”! Verst av alt er at de har greid det! Tatt over hele den hvite verden! De tar skikkelig rotta på de voksne. Spiller bare søt og uskyldig og står der med det nusselige valpeblikket ingen kan motstå, selv ikke den styggeste kvisa i trynet på grisen! Men når de er alene så slår de fader meg til også ja! Finner på det mest utenkelige og skylder på gislene sine, storesøsken. Selvfølgelig får ikke gullungen kjeft så søt og uskyldig som en er!


Småunger ødelegger bare alt! Tar skoleoppgaver og spiser dem opp som seigt flatbrød. Gliser med masse papir mellom tennene, så bløtt at det ligger et spor av dammer overalt hvor enn det lille monsteret går. Litt små teit å komme på skolen og si ”jo, snørrungen spiste opp leksa mi i morrest skjønner du”. Hva i alle dager skal man si da?


Men… Nå har det jo seg slik at jeg er minst i min familie.. Så kanskje det er meg selv som jeg babler i vei om. Nei, jeg har aldri gjort noe galt jeg! Eller kanskje… Har vel klipt håret av barbiedukkene til søstrene mine et par gagner da. Men hallo! Splittede tupper liksom! ”daa’aa”! De trengte jo seg en skikkelig stuss! For det andre så trenger jo godteriposen der borte å slanke seg litt også. Jeg kan gjerne hjelpe den litt på veg altså. Ikke noe problem det. Kan jo ta en bit. Søstera mi merker jo ikke det. En bit til, to til, tre til.. Oi, en bit igjen gitt. Tja, posen lå da bare nedi skuffen helt synlig da. Var jo helt umulig å ikke se den når den lå nedi der! Men jeg var jo ufattelig snill som la igjen ett lite drops da. Det synes jeg virkelig! Nemlig! Kan da ikke bli sur når jeg sparte en bit til søstera mi.


Er vel kanskje sant at jeg ikke var så uskyldig allikevel da. Jeg må innrømme det med min dypeste respekt fra innerst inne av hjerterota! Det røde, blodige og varme hjerte. Æsj, blod! Det er så grusomt! Men om noen har fått et sår eller noe, må jeg bare få se det lell! Men nysgjerrigheten er farlig. Vil se, skal se! Men får ikke sett så mye før man ligger på gulvet og blør selv. Er helt forferdelig med unger som detter så blodet spruter! Er ikke langt unna det er flere enn ungen som griner da, nei. Ser man de pinende og sviende skrubbsåra på føtter og hender, kjenner man selv hvordan det skjærer gjennom ryggmargen som om ei heks med lange negler skulle ha hatt tavleundervisning. Ei skikkelig halloween heks som ungene tisser i buksa av! Ei med røde lange negler og en skikkelig lang hatt som går helt opp til taket. Skulle gjerne møtt ei sånn ei, men bare hvis hun er svensk, for da skulle jeg ha gnidd inn i hodet på henne om hvor rå Petter Northug var under ol. Skulle ha snakket om hvor sabla god alle nordmennene er i det hele tatt, så mye at hatten hennes har gått til gulvet isteden! Den skulle ha sittet så godt fast på hode slik at ungene kunne ha brukt hatten som innendørs sklie. Nei, utendørs i sikkelig regn vær! Et regnvær av flygende elefanter i rosa badedrakt. Elsker ikke unger regnvær da? Og elefanter? Hoppe i søledammer og sånt? Jeg vet i hvert fall ikke, er da ikke noen unge jeg vell!
Men.. Jeg har enda ikke funnet ut hva jeg skal skrive om. Det er sabla irriterende! Jeg har bestemt meg! Tror jeg.. Ja endelig!
Det var en gang en flygende elefant i rosa badedrakt…3 kommentarer:

 1. Nydelige grytekluter du har laget her! Lekkert i rosa, sart og delikat på en gang! Ha en strålende uke..

  SvarSlett
 2. Flotte grytekluter du har hekla, vert så delikat i dei fine pastellfargene:))

  SvarSlett
 3. Kjempefin blogg du har!

  Masse herlig inspirasjon, jeg legger meg gjerne til som følger hos deg!

  Har lagt ut en liten giveaway hos meg. Veldig hyggelig hvis du har lyst til å komme en tur innom.

  Ha en fortsatt fin påske!

  :-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...